12 Haziran 2011 Pazar

Başlarken...

Herkese merhaba.

Arkadaşlarla evde düzenlediğimiz kısa film geceleri ile başladı her şey. Sekiz on kadar kısa filmi izleyip beğenilerimize göre sıraya dizer, gece sonunda da bu sıralamaları karşılaştırarak "Altın Pati"nin kime gideceğini belirlerdik. Kısa filmleri binbir güçlükle internette bulur, indirir, cd'ye yazar, gecemizin olabildiğince festival havasında geçmesi için elimizden geleni yapardık.

Sonra video paylaşım siteleri ve Facebook hayatımıza girdi. Kısa filmleri bulmak ve paylaşmak oldukça kolaylaştı. Bu gelişme, kısa film gecelerimizin şekil değiştirip Facebook'taki Kısa Film sayfasına taşınmasına yol açtı.

2009 eylülünde kurulan sayfamızın takipçi sayısı, benzer nosyona sahip diğer birçok Facebook sayfasıyla kıyaslanınca pek az görünebilir, ama yine de, 2011 haziran ayı itibariyle 6000 küsur takipçiye ulaşmış durumdayız. Yayınlanan filmleri, takip eden kişilerden kaçının, ne derece ilgiyle takip ettiğini bilemiyoruz tabii ki, ama sayfanın devamlılığı için yeterli motivasyonu sağlıyor bizlere.

Peki neden bu blog? Bu blog, Facebook'taki Kısa Film sayfasının bir tür tamamlayıcısı olarak düşünüldü. Meraklılarına, yayınlanan filmler, yönetmenler, teknikleri ve festivallerle ilgili daha detaylı ve kapsamlı bilgiler sunabilmek ve filmlere çeşitli kategoriler (Oscar ödüllüler, IMDB en iyiler listesinde yer alanlar vb. gibi) yardımıyla daha kolay ulaşabilmenizi sağlamak hedeflerimiz arasında.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder