12 Ekim 2011 Çarşamba

Yuval ve Merav Nathan

Yuval ve Merav Nathan, Grammy ödülü adaylıkları olan üç çocuklu bir çift. İkili, aralarında Grammy müzik videosu adaylığı olan "Her Morning Elegance" ve 2011 Annecy Uluslararası Film Festivali'nde gösterilen "Lose This Child" başta olmak üzere, pek çok güzel animasyona imza atmış. 

"2006 yılında işlerimizden ayrılıp, güçlerimizi birleştirip, yeni bir şeyler yaratmaya karar verdik. Öteden beri hayalimiz olan stop-motion tekniğini uygulamak istiyorduk. Aynı dönemlerde, geleneksel stop-motion animasyona yenilikçi bir bakış açısı getiren PES'i keşfettik. İlk deneyim olarak, Eatliz grubunun Attractive isimli parçası için bir video klip hazırladık. İkimiz de kendi alanlarımızdaki güçlerimizi ve deneyimlerimizi ortaya koyduk. Gerçek objelerle stop-motion üzerine fazla bir deneyimimiz yoktu ve sonuçta bu klibin büyük bir kısmını bilgisayar destekli halletmiş olduk ama bizim için ufukta yeni bir pencere açılmış oldu."


Yuval ve Merav Nathan, kumsalda 52 günlük yoğun bir çalışmanın ürünü olan müzik animasyonu "Lose This Child" için şunları söylüyor:

"Stop-motion dünyasında gözleriniz sürekli işe yarar malzeme arar. Yazda vaktimizin önemli bir kısmını sahilde geçirdiğimiz için, kumla animasyon yapma fikri doğallığında baş gösterdi. Uzun zamandır denizden çıkan kumdan yapılmış bir kaplumbağa fikrimiz vardı ve bu proje için biçilmiş kaftan bir malzemeydi. Gezegenimizdeki hayatın kaynağı olan deniz, hepimiz yok olduktan sonra da burada olacaktır."